ДЗ «ЦДНТБ ГМК України» 03-04 жовтня 2019 р. на базі науково-технічної бібліотеки ПраТ «Полтавський ГЗК» провів методичний семінар-практикум «Інформаційне обслуговування користувачів в науково-технічних бібліотеках ГМК України: вектори співпраці».

Були присутні наші колеги-бібліотекарі з підприємств ГМК галузі:

НТБ ПрАТ «ПГЗК», НТБ ВостГЗК, бібліотека «Політехнічний коледж Кременчуцкого національного університета ім.. М. Остроградського».

З огляду на складну фінансову ситуацію на підприємствах і не завжди можливість участі співробітників бібліотек на проведених нами семінарах до нас приєднались в режимі он-лайн бібліотекарі таких підприємств нашої галузі, як: НТБ ПрАТ «ДМЗ», НТБ ІЧМ НАН України, НТБ ПАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг», НТБ ПАТ «Інтерпайп НТЗ».

В доповідях та презентаціях семінару-практикуму були відображені основні характеристики інформаційного обслуговування користувачів в науково-технічних бібліотеках ГМК України, робота сайту ДЗ «ЦДНТБ ГМК України», можливості у задоволенні бібліотечно-інформаційних потреб користувачам.

Семінар дав змогу: отримати нові знання з ефективного надання інформації фахівцям підприємств, поділитися досвідом з іншими бібліотеками учасницями, використання в роботі сучасних форм обслуговування користувачів.
Учасники семінару, констатуючи важливість співпраці бібліотек в інформаційному обслуговуванні користувачів, виробили наступні рекомендації:
– постійно вивчати досвід інших бібліотек і впроваджувати нові форми роботи в практику інформаційного обслуговування користувачів;

  • активніше використовувати для цих цілей можливості ДЗ «ЦДНТБ ГМК України»;
  • удосконалювати технології формування баз даних шляхом застосування Інтернет-технологій;
  • приймати участь в дискусіях та вебінарах між мережою бібліотек галузі.